Hard Starting

Jeffrey Markham automan25 at yahoo.com
Sat Jul 5 20:14:19 PDT 2008

Hmmm, that's a good thought. I've put about 5000K on the bike since I bought it last year and have never changed the plugs. Who knows how many miles are on them. Any recommendations for brand and type of plugs?

Jeff in Seattle

--- On Sat, 7/5/08, Julian Solomensky <jsolo at solo-tek.com> wrote:

From: Julian Solomensky <jsolo at solo-tek.com>
Subject: Re: Hard Starting
To: gpzlist at micapeak.com
Date: Saturday, July 5, 2008, 6:41 PM

Hello Jeffrey,

I had this exact same issue.  A new battery worked for a little bit, but within
2-3 weeks, it began being difficult to start, especially when hot.

How many miles ago were plugs done?  If more than 10-12K, I bet you plugs are
shot.  New plugs in mine completely cured the issue.

Saturday, July 5, 2008, 3:06:48 PM, you wrote:

> Lately as the weather has been warming up my GPZ has become very
> difficult to start. This only occurs after riding it for a while,
> then stopping for a few minutes to an hour and then trying to start
> it back up while the engine is still warm. This occured last weekend
> when my wife and I took our bikes to Orcas Island, WA and I almost
> didn't get it started up in time to exit the ferry without blocking
> traffic. Not fun. I figured out that if I dial the idle speed way
> down it will start, after which I immediately bring it back up to
> 1250rpm. Any ideas? Mine is a CA bike with the emissions equipment
properly (I think) removed.

Best regards,
 Julian                            mailto:jsolo at solo-tek.com


More information about the GPZList mailing list