My SV died. FI light blinking.

Steve Aronson stevewins at gmail.com
Sun Sep 14 11:17:01 PDT 2008


Whoever took it apart and did the maintenance for you last week (and pinched
the wire) should pay for the case of beer :)

Steve

> -----Original Message-----
> From: ls1bandit at gmail.com [mailto:ls1bandit at gmail.com] On Behalf Of
> David Chamberlin
> Sent: Sunday, September 14, 2008 3:59 AM
> To: Suzuki SV650 Mailing List
> Subject: Re: My SV died. FI light blinking.
> 
> Woohoo!  After soldering the wire back together and putting the TOS in a
> horizontal position, the error codes were cleared.  So I put everything
> back
> together and tried firing it up.  VROOOOM!!!
> 
> No need for a tow, or a mechanic.  Now my trusty steed is ready to roll
> again.
> 
> Z man, I owe you a bunch!  One of these days I need to find a way to get
> a
> case (or more) of beer to you.  This is not the first time you've saved
> me.
> 
> -Dave
> 
> On Sun, Sep 14, 2008 at 12:34 AM, David Chamberlin <dwc at nautiboy.com>
> wrote:
> 
> > Ah, OK.  Thanks for the clarification!
> >
> > Well, I looked at it further and I noticed that the plastic sheath
> covering
> > the wires coming from the TOS looked like it had been under a bit of
> > stress.  So I cut open the sheath to look at the wires inside.  Sure
> enough,
> > it looks like the wires had gotten pinched between the gas tank and
> > something else and the black wire got completely severed.  I'm going
> to
> > solder it back together and hopefully that fixes my problem.
> >
> > Thank you so much!
> >
> > -Dave
> >
> >
> > On Sun, Sep 14, 2008 at 12:02 AM, zoran <zv30 at sbcglobal.net> wrote:
> >
> >> you measure only between red and Black/Brown(black/brown is actually
> black
> >> with brown trace)
> >> you can also measure voltage as described in manual.
> >> than wigle those same wires where they connect to ECU(computer).
> >>
> >>
> >> Zoran Vujasinovic
> >> Twin Works Factory
> >> 775-786-4881
> >> www.twfracing.com
> >> ----- Original Message ----- From: "David Chamberlin"
> <dwc at nautiboy.com>
> >> To: "Suzuki SV650 Mailing List" <sv650 at micapeak.com>
> >> Sent: Saturday, September 13, 2008 11:54 PM
> >>
> >> Subject: Re: My SV died. FI light blinking.
> >>
> >>
> >>  Sorry for the soliloquy here.  I ended up removing the gas tank and
> got
> >>> to
> >>> what's definitely the TOS.  Following the diagnostics in the service
> >>> manual,
> >>> I checked the resistance between the terminals in the TOS.  It says
> that
> >>> it
> >>> should be between 19.1-19.7K between the red and each of the other 2
> >>> terminals.  Well it's 19.4K between Red and Black, but only 3.4K
> between
> >>> Red
> >>> and Brown.  That seems to indicate a faulty TOS.
> >>>
> >>> I'm assuming the TOS doesn't have to be in a particular orientation
> when
> >>> I
> >>> check the resistance?
> >>>
> >>> Thanks all,
> >>> Dave
> >>>
> >>> On Sat, Sep 13, 2008 at 11:25 PM, David Chamberlin
> <dwc at nautiboy.com>
> >>> wrote:
> >>>
> >>>  OK, I'm pretty sure I see the TOS now, and it appears to be in
> place.
> >>>> However it looks like it's pretty hard to get to without taking off
> the
> >>>> gas
> >>>> tank.  Does that seem right?  Is there any trick to make it easier?
> >>>>
> >>>> -Dave
> >>>>
> >>>>
> >>>> On Sat, Sep 13, 2008 at 11:15 PM, David Chamberlin
> <dwc at nautiboy.com
> >>>> >wrote:
> >>>>
> >>>>  Actually, now I'm not so sure I'm looking at the TOS.  The service
> >>>>> manual
> >>>>> says to check the resistance between the red and B/Br wire and I
> don't
> >>>>> see
> >>>>> those colors on what I'm look at.
> >>>>>
> >>>>> Sorry for being such a dork about this.  But any better clues on
> how to
> >>>>> locate the TOS?  I'm looking at the service manual and that
> picture
> >>>>> doesn't
> >>>>> seem to help either.
> >>>>>
> >>>>> -Dave
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>> On Sat, Sep 13, 2008 at 11:07 PM, David Chamberlin
> <dwc at nautiboy.com
> >>>>> >wrote:
> >>>>>
> >>>>>  OK, I'm pretty sure I found the TOS and it was firmly in place
> where
> >>>>>> it
> >>>>>> should be.  I tried disconnecting and checking the terminals -
> all
> >>>>>> looked
> >>>>>> good.  I reconnected it and turned the switch again (making sure
> the
> >>>>>> TOS was
> >>>>>> in the proper orientation) and still got the C23 code.  I'm not
> sure
> >>>>>> if it's
> >>>>>> relevant or not but I could hear (and feel) a relay or something
> >>>>>> inside the
> >>>>>> TOS trigger when I turned the ignition.
> >>>>>>
> >>>>>> Do I likely have a faulty TOS?  Or is there something else I
> should
> >>>>>> check?
> >>>>>>
> >>>>>> Thanks so much for your help!
> >>>>>>
> >>>>>> -Dave
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>> On Sat, Sep 13, 2008 at 10:42 PM, zoran <zv30 at sbcglobal.net>
> wrote:
> >>>>>>
> >>>>>>  yes,it is TOS.make sure it did not fall down.
> >>>>>>> it is right in front of battery box behind tank to the right
> >>>>>>> slightly.
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>> Zoran Vujasinovic
> >>>>>>> Twin Works Factory
> >>>>>>> 775-786-4881
> >>>>>>> www.twfracing.com ----- Original Message ----- From: "David
> >>>>>>> Chamberlin"
> >>>>>>> <dwc at nautiboy.com>
> >>>>>>> To: "Suzuki SV650 Mailing List" <sv650 at micapeak.com>
> >>>>>>> Sent: Saturday, September 13, 2008 10:39 PM
> >>>>>>>
> >>>>>>> Subject: Re: My SV died. FI light blinking.
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>  Coolio!  OK, well the code is C23.  So if it's the same as the
> >>>>>>> gsxr's
> >>>>>>>
> >>>>>>>> (someone sent me a link to the gsxr codes here
> >>>>>>>> http://forums.13x.com/showthread.php?p=1853540#post1853540)
> then
> >>>>>>>> it's:
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> C23 - TIPOVER SENSOR
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> ?????  If that's right, ummm... what next?
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> -Dave
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> On Sat, Sep 13, 2008 at 10:26 PM, zoran <zv30 at sbcglobal.net>
> wrote:
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>  black/white and white/red
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>> short this two,turn key on and see what code is displayed on
> gauge.
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>> Zoran Vujasinovic
> >>>>>>>>> Twin Works Factory
> >>>>>>>>> 775-786-4881
> >>>>>>>>> www.twfracing.com ----- Original Message ----- From: "Roger
> >>>>>>>>> Gonzalez"
> >>>>>>>>> <
> >>>>>>>>> rg-sv650 at v0.net>
> >>>>>>>>> To: "Suzuki SV650 Mailing List" <sv650 at micapeak.com>
> >>>>>>>>> Sent: Saturday, September 13, 2008 10:23 PM
> >>>>>>>>> Subject: Re: My SV died. FI light blinking.
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>> Pull the cap off, and carefully short out the end two pins
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>>  - black/white and red, I believe.
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>>>
> >>>>>>>>>>
> >>>>>>>>>>
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>
> >>>>
> >>
> >
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG - http://www.avg.com
> Version: 8.0.169 / Virus Database: 270.6.21/1670 - Release Date:
> 9/13/2008 12:50 PM



More information about the SV650 mailing list