SV running poorly

Erik Weber yoober at gmail.com
Thu Jun 11 15:20:03 PDT 2009


7.5

On 6/11/09, Erik Weber <yoober at gmail.com> wrote:
> Right at seven months.
>
> On 6/11/09, KC <kc at brgracing.com> wrote:
> > How long was it sitting.
> >
> > -----Original Message-----
> > From: sv650-bounces at micapeak.com [mailto:sv650-bounces at micapeak.com] On
> > Behalf Of Erik Weber
> > Sent: Thursday, June 11, 2009 3:17 PM
> > To: Suzuki SV650 Mailing List
> > Subject: SV running poorly
> >
> > My 01 SV sat for seven months without running.
> >
> > The battery was dead, so I roll started it. It ran awfully at first
> > and would not stay running without the choke, even when giving it
> > throttle. It was backfiring all over the place and the exhaust was
> > making gurgling sounds, hard to describe but like excess vibration in
> > there or something. So I kept the choke on and ran it up and down the
> > block a couple times. It started getting a little better. Still wants
> > to stall without the choke, but not immediately, and at least now the
> > battery is charged so I can restart it. I needed to load it so I
> > didn't continue to run it to see how much better it would get.
> >
> > What is the diagnosis? Could this just be old fuel? Or is this clogged
> > up jets? Is there anything I can do short of taking the carbs off
> > (such as additives), or will it work itself out as I run it for a
> > while?
> >
> > Thanks,
> > Erik
> >
> >
>


More information about the SV650 mailing list